HYVÄÄ MIELTÄ PIHALTA

Mikäs sen parempi aika kerätä aurinkoenergiaa kuin kesä. Joo, Suomen kesä tiedetään, mutta mahdollinen pieni tihkusade tai vilpoinenkaan sää ei estä harrastamasta liikuntaa ulkona ja tuulettamasta aivoja! Talven sisällä kyhnöttämisen jälkeen ei itsellä tee edes mieli lähteä sisäkuntosalille, kun voin liikkua ulkonakin.



Osallistuin Budapestissa viimeisenä kuukautenani ennen Suomeen paluuta kahdesti viikossa ilmaiseen puistojumppaan. Ei kyllä parempaa tapaa voi olla kuin yhdessä liikkuminen musiikin soidessa matkakaijuttimesta ja vielä kauniilla Margaret-saarella! Nopean googlailun tuloksena löysin myös Suomesta useammasta kaupungista maksuttomia puistojumppia, eli en voi kuin vahvasti suositella kokeilemista. Itse olen aivan valmis maksamaankin pienoisen hinnan pääsystä jumppailemaan ulos. TAI aloittakaa vaikka kavereiden kesken päivä kokoontumalla ulos treenaamaan tai venyttelemään: jokainen valitsee pari liikettä, joita kuntopiirin muodossa sitten toistetaan. Näin pääsette viettämään kavereiden kesken hieman erilaista yhteistä aikaa, säästätte rahaa ja voitte toteuttaa jumpan omien aikataulujenne mukaan.



Muita lemppariliikuntalajejani näin kesäaikaan ulkona ovat lenkkeily, pyöräily ja uiminen. Ai että, en maltakaan odottaa talviturkin heittämistä tälle kesää! Miten se onkin jäänyt kohdallani näin myöhäiselle tänä vuonna? Yksi liikuntamuoto, jota aion ehdottomasti tänä kesänä testata on ulkokiipeilyrata. Löysin läheltäni myös isot futiskentät, ja haaveilen hieman hyvän porukan löytämisestä höntsäottelua varten...

Ulkoliikunnan valikoimista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Lähetään pihalle nauttimaan raikkaasta ilmasta, valosta ja ympäröivästä luonnosta!

Kommentit