SUGARCRUSH

Oon sitä sorttia, joka voi ihastua nollasta sataan ensikohtaamisella. Se ihastuminen ei kuitenkaan kestä yleensä kovin kauaa. Alkuhuuma katoaa ajan kuluessa. Kuitenkin yksi niistä asioista, joita kohtaan alkuhuumani ei ole loppunut vieläkään on sokeri. Niin monta kertaa olen luvannut itselleni sokeriövereiden jälkeisen väsyneen ja turvonneen olon tai naamalla paistavien uusien finnien toimesta, että "nyt vähennän sokeria".  Tämä lupaus on jostain syystä ollut itselleni erittäin vaikea pitää.

Monet kikat ylimääräisen sokerin vähentämiseen olen lukenut, mutta itseni tuntien uskon ongelman olevan puhtaasti itsehillinnässäni (tai sen olemattomuudessa). Lähdin muutama vuosi takaperin mukaan Vegaanihaasteeseen. Loppujen lopuksi kuukauden kestoinen haaste venähtikin kohdallani useaksi kuukaudeksi, ja edelleen suosin kasvisvaihtoehtoja ja välttelen tiettyjä eläinperäisiä tuotteita omasta halustani. Mikä minut sitten sai pysymään haasteessa mukana, oli sen erinomainen toteutus. Joka viikko sain sähköpostitse kattavan uutiskireen, jossa esiteltiin mm. viikon aterioiden reseptit. Sen ohella, että vegaanikokeilu tehtiin osallistujille helpommaksi valmiiden reseptien muodossa, viikoittainen kannustuskirje ei antanut varaa unohtaa mihin oli ryhtynyt ja minkä takia.

Jos säkin oot aikeissa vähentää ylimääräistä sokeria ruokavaliostasi, haluan kannustaa sua sun päätöksessä. Mä itse tavoittelen energistä ja kevyttä oloa sekä puhtaampaa ihoa, mutta on sun syy sitten päätöksen taustalla mikä hyvänsä, uskon, että voidaan motivoida toinen toisiamme. Päivittelen silloin tällöin fiiliksiäni tänne ylimääräisen sokerin vähentämisestä ja luen myös mielelläni sun ajatuksia, vinkkejä ja kokemuksia kommenttiboksista :)
Ihanaa päivää sulle!


Kommentit